Switch Language

VMT: Producenten snakken naar groen licht voor bacteriofagen als niet-decontaminerende proceshulpstof

VMT: Producenten snakken naar groen licht voor bacteriofagen als niet-decontaminerende proceshulpstof

March 15, 2021

Voedselveiligheid & KwaliteitProducenten van kant-en-klare voeding van dierlijke oorsprong snakken naar expliciet groen licht voor het gebruik van bacteriofagen als niet-decontaminerende proceshulpstof. Bovenstaande is de conclusive van het VMT (Voedingsmiddelen, management en technologie- ruim 125 jaar hét vakmedium voor de voedingsmiddelenindustrie) gebaseerd op een rondgang van VMT langs een tiental producenten.

Fagen als niet-decontaminerende proceshulpstof

Kant-en-klare producten zijn vaak risicoproducten vanwege mogelijke nabesmetting. In het koelvak kan eventueel aanwezige Listeria monocytogenes namelijk doorgroeien tot aantallen waar consumenten ernstig ziek van kunnen worden of zelfs door kunnen overlijden. Om uitgroei op het product te voorkomen, is het mogelijk om kant-en-klare producten te behandelen met bacteriofagen. Fagen zijn inzetbaar als hulpstof die een heel specifieke bacterie aanvallen, zoals Listeria, Salmonella of E.coli. Afhankelijk van het productieproces kunnen fagen worden gesproeid op het oppervlak van het product, bijvoorbeeld tijdens of na het snijden van het product of vlak voor het verpakken.

 

Over VMT

Voedingsmiddelen, management en technologie. VMT is al ruim 125 jaar hét vakmedium voor de foodprofessional. De unieke combinatie van het vakblad, de website, de nieuwsbrieven, de events en de boeken maken VMT tot een autoriteit en volwaardig gesprekspartner voor professionals in de voedingsmiddelenindustrie.


    Meer informatie

    Benieuwd hoe u de voedselveiligheid in uw productieomgeving kan verbeteren door het toepassen van fagen? Wilt u meer informatie ontvangen of uw specifieke situatie doorspreken? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier op deze pagina. sales@micreos.com or Contact us.

    About Micreos & PhageGuardPhageGuard

    Micreos is een pionier op het gebied van gerichte antibacteriële technologie. We ontwikkelen geavanceerde eigen producten en technologie, waaronder de PhageGuard-productlijn. Ons succes is gebaseerd op een geschiedenis van succesvolle samenwerkingen met topuniversiteiten, instituten en klanten over de hele wereld. Ons innovatieve onderzoek wordt regelmatig vermeld in wetenschappelijke tijdschriften en mediapublicaties over de hele wereld.

    Posted : 2021 , News